Herontwerp Databanken

Research, Interaction & Design

In het tweede leerjaar van CMD heb ik Project Interaction gevolgd waarin ik een herontwerp heb gemaakt voor de webpagina van de HvA databanken. De eerste fase bestond uit het vinden van het probleem en deze te formuleren in een probleemstelling waar uiteindelijk een Design Challenge is neergezet. De tweede fase bestond uit onderzoek, denk aan: interviews, expert interview, observatie methodes en desk research. De methodes zijn gekozen op basis van triangulatie.

Alle onderzoeksresultaten zijn samengevat in een Affinity Map en aan de hand daarvan is er een Programma van Eisen opgesteld. Na de onderzoeksfase ben ik begonnen met ontwerpen en ben ik met feedback van de opdrachtgever en gebruikerstesten steeds gekomen tot een beter ontwerp. Ik ben dan ook erg trots op het eindresultaat. De HvA denkt er zelfs over na om mijn ontwerp of delen daarvan echt te gaan uitvoeren.

Binnen dit project heb ik onwijs veel geleerd over micro-interacties, onderzoeken en gebruikerstesten.

Het eindresultaat is een prototype ontwikkeld in Adobe XD, een productbiografie en een Design Rationale opgemaakt in Adobe Indesign.

Scroll naar boven