UX/Visual-Designer &
docent in opleiding

Welkom! Komend schooljaar (2023/2024) volg ik de kopopleiding tot Tweedegraads docent Mens & Technologie. Mijn passie ligt bij het opleiden van studenten in mijn vakgebied. Jaren geleden begon ik met gastlessen geven en zo ben ik steeds meer het onderwijs ingerold door mijn keuze in stages, minor (docent worden in het mbo) en werk. Na een jaar werken in het vakgebied (in combinatie met lesgeven) ben ik er nu klaar voor om mijn officieel bevoegdheid te gaan halen. Voor mijn aankomende studie ben ik op zoek naar een leuke vmbo of mbo school (waar digitaal ontwerpen terugkomt in het onderwijs) om mijn stage te lopen!

Kim Bakker

Ik ben 24 jaar en woonachtig in Ede. Mijn passie voor het digitaal ontwerpen en doceren begon tijdens mijn mbo opleiding Interactieve Vormgeving aan Grafisch Lyceum Utrecht, waar ik in 2018 mijn diploma met "lof" in ontvangst heb mogen nemen. Nu ben ik op deze school te vinden als gastdocent UX-Design. Na mijn mbo studie ben ik gaan doorstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam en heb ik mijn diploma Communication and Multimedia Design Cum Laude behaald. Tijdens mijn studie aan het hbo bleven mijn ambities voor het onderwijs actief en ik heb daarom de minor "Docent worden in het mbo" gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn minor liep ik stage op Technova College in Ede als docent Software Development.

Tijdens mijn studies heb ik altijd gewerkt in het vakgebied vanuit mijn eigen bedrijf (Kim Bakker Design). Het afgelopen jaar heb ik gewerkt als UX-Designer bij een mediabedrijf en dit gecombineerd met mijn eigen bedrijf en het onderwijs. Ik krijg er enorm veel energie van als je een student met een kleine aanwijzing grote stappen ziet maken in het ontwerpen van een product en daarom ga ik graag verder in het onderwijs.

In september 2023 start ik met de KOP opleiding tot tweedegraads docent. Tijdens deze studie loop ik stage en daarom ben ik op zoek naar een stageplaats om didactische vaardigheden uit te breiden. Ik geef graag les in zowel ontwerp als technische vakken. Met mijn kennis vanuit het vakgebied zal ik goed passen binnen opleidingen zoals mediavormgeving.

Ik heb enorm veel zin in mijn studie met een stage op een leuke school! Ben jij werkzaam op een school die bij mij past? Neem dan contact op!

Favoriete Tools/Software

HTML/CSS
60%
WordPress
80%
Adobe Indesign
85%
Adobe XD
85%
Adobe After Effects
55%

Cool Timeline

2014
01 mrt, 2014

Kopopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Hogeschool van Amsterdam

2023-heden

Stage: ROC Midden Nederland

Docent Webdesign & UX-design/research

01 mrt, 2014

Lukkien

UX/Visual-Designer

september 2022 – heden

01 mei, 2014

Communication & Multimedia Design

Hogeschool van Amsterdam

2018-2022

Stage 2020: Grafisch Lyceum Utrecht

Docent Webdesign & UX-design/research

Stage 2021: Social Elephant

Visual/UX-design

Minor: Docent worden in het MBO

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Stage 2021: Technova College Ede – docent Development

Afstudeerproject 2022: Lukkien

Afstudeerproject pAppa – Cijfer 10

04 mei, 2014

Kim Bakker Design

Eigenaar

2018-heden

Freelancer, design, webdevelopment
01 jun, 2014

Interactieve Vormgeving

Grafisch Lyceum Utrecht

2014-2018

Diploma met lof behaald – MBO Niveau 4
Stage 2017-2018: JijOnline

Webdesign, webdevelopment, animatie & grafisch ontwerp

Afstudeerproject pAppa

Veel vaders zijn zich niet bewust van hun belang...

Afstudeerproject pAppa

Veel vaders zijn zich niet bewust van hun belangrijke rol, juist in de eerste maanden van hun baby. pAppa helpt vaders door middel van tips en challenges in het hechtingsproces met hun kindje.

Eindresultaat
Met onderzoeksmethodes zijn de pijnpunten van vaders in kaart gebracht. Een belangrijke conclusie is dat vaders zich niet direct verbonden voelen met hun kindje en niet weten dat ze iets kunnen doen aan die band. Aan de hand van die ontdekking is er literatuurstudie gedaan naar hechting en hieruit bleek dat een veilige hechting van belang is voor de sociale en mentale ontwikkeling van het kind. Het is een belangrijk onderwerp dat nu blootgelegd wordt. Een baby heeft een rammelaar en de vader een app waar hij kan shaken voor een challenge. De challenge helpt de vader in het versterken van de band. Daarbij staat de baby altijd centraal en kan de telefoon vaak weggelegd worden. Korte en relevante tips geven nog extra inzicht. Resultaten van de challenges kunnen trotse pappa’s delen op het platform waarbij de privacy van de vaders in acht genomen wordt. pAppa is dé app waar alle informatie over hechting samenkomt op 1 plek. Vaders zijn enthousiast!

De OntdekZeeland App

Concept & Design

In het tweede lee...

De OntdekZeeland App

Concept & Design

In het tweede leerjaar van CMD heb ik een app ontworpen speciaal gericht op toeristen in Zeeland. De uitdaging van het project was om een app te ontwikkelen voor de verschillende fases van een reis met multi-device functies.

Met de OntdekZeeland App kun je vooraf en tijdens de reis onder andere de leukste plekken van Zeeland, campings/hotels en parkeergelegenheden vinden. De app biedt het totaalpakket van Zeeland van boeken tot naar huis gaan. Je kunt activiteiten plannen die passen bij je interesses en deze toevoegen aan je agenda. Op de dag van de activiteit krijg je een notificatie met de geplande activiteit en kun je kiezen hoe je naar deze activiteit toe gaat.

Het ontwerpen van een app vind ik erg leuk om te doen! Daarnaast vind ik het ook leuk en natuurlijk belangrijk dat een app getest wordt bij een gebruiker.

Het eindresultaat is een prototype ontwikkeld in Adobe XD en een Onepager.

The Cook Community

Concept & Design

In het eerste lee...

The Cook Community

Concept & Design

In het eerste leerjaar van CMD kreeg ik de opdracht om een app te ontwikkelen voor internationale studenten. Het doel van de app was dat studenten in Amsterdam elkaar leren kennen, zowel internationaal als nationaal. Binnen dit project was de manier van connecten volledig vrij en ik kwam op het idee om iets te doen met eten. Met internationale studenten hebben we te maken met verschillende culturen met bijhorende gerechten, hoe leuk is het om connecties te zoeken door voor elkaar te koken. Dit concept heb ik vanuit eerste schetsen steeds verder uitgewerkt tot een werkende app gemaakt met Illustrator en Invision. Mijn concept werd genomineerd en behoorde tot de beste uitwerkingen.

Herontwerp Databanken

Research, Interaction & Design

In ...

Herontwerp Databanken

Research, Interaction & Design

In het tweede leerjaar van CMD heb ik Project Interaction gevolgd waarin ik een herontwerp heb gemaakt voor de webpagina van de HvA databanken. De eerste fase bestond uit het vinden van het probleem en deze te formuleren in een probleemstelling waar uiteindelijk een Design Challenge is neergezet. De tweede fase bestond uit onderzoek, denk aan: interviews, expert interview, observatie methodes en desk research. De methodes zijn gekozen op basis van triangulatie.

Alle onderzoeksresultaten zijn samengevat in een Affinity Map en aan de hand daarvan is er een Programma van Eisen opgesteld. Na de onderzoeksfase ben ik begonnen met ontwerpen en ben ik met feedback van de opdrachtgever en gebruikerstesten steeds gekomen tot een beter ontwerp. Ik ben dan ook erg trots op het eindresultaat. De HvA denkt er zelfs over na om mijn ontwerp of delen daarvan echt te gaan uitvoeren.

Binnen dit project heb ik onwijs veel geleerd over micro-interacties, onderzoeken en gebruikerstesten.

Het eindresultaat is een prototype ontwikkeld in Adobe XD, een productbiografie en een Design Rationale opgemaakt in Adobe Indesign.

Welke kwaliteiten van jou de afgelopen 10 weken echt zichtbaar zijn geweest zijn allereerst dat jij het overzicht hebt. Jij weet wat er gebeurt, op alle fronten. Naast de ondersteuning op werkgebied ben je er ook voor de sociale aspecten. Je bent een fijne collega en geïnteresseerd in de mensen om je heen. Als het gaat om afspraken nakomen is ze zeer betrouwbaar. Ze levert op tijd en communiceert op tijd als iets niet duidelijk is. De kwaliteit van haar werk is zeer hoog. Ze is leergierig en leert ook snel. Kim is niet bang om verantwoordelijkheid te dragen.

Marieke Kleinhesselink -2020

Grafisch Lyceum Utrecht

Kim creëert een open en sociale leeromgeving voor onze studenten, maakt contact met de student en geeft hen het gevoel dat zij vragen mogen stellen. Kim zorgt door vooraf strakke regels te stellen ervoor dat er tijdens de les geen negatieve voorvallen zijn geweest. Kim staat open voor feedback en heeft een open houding richting de studenten en collega’s. Kim neemt regelmatig de tijd om feedback op te vragen en probeert dit de volgende keer te verwerken en zelf op terug te komen na een volgende les. Ik ervaar Kim als een positieve toevoeging aan ons team, die een uitdaging ook niet uit de weg gaat. Daarbij verdiept zij zich in nieuwe handelingen en/of processen waarmee ze aantoont dat zij beschikt over een adaptieve houding.

Jeroen Bode

Technova College

Kim blinkt uit in organisatie en overzicht. Ze trekt regelmatig de kar in projecten en houdt ervan een vinger aan de pols te houden qua voortgang. Ze heeft aangetoond in deze bijzondere tijden toch communicatie helder en goed te houden en koppelt vaak terug.

Vincent Visser

Social Elephant

Ik heb Kim ervaren als een zeer fijne collega (en mens). We hebben aan een aantal grote projecten (intensief) samengewerkt. Kim heeft daarbij niet alleen mooie designs gemaakt, ze heeft ook veel bijgedragen aan de organisatie van de projecten. Ik zou sowieso zeggen dat Kim enorm goed georganiseerd is, bereid is om hard te werken en goed om kan gaan met feedback.

Ivo Smit

Social Elephant

Kim starte als student bij het Grafisch Lyceum Utrecht en was een gedreven student die leergierig was en graag haar zaakjes op order had. Ze was altijd bezig met het onderzoeken hoe ze met de gekregen feedback op opdrachten deze naar een hoger niveau kon tillen. Kim behaald cumlaude haar diploma en verdwijnt eigenlijk nooit uit beeld in het mbo-onderwijs! Ze komt langs voor de gezelligheid, om te helpen bij opendagen of om een workshop te verzorgen. Inhoudelijk verstaat zij haar vak en ook voor een groep studenten staan gaat haar erg goed af. Ze heeft het afgelopen jaar een dag vast bij ons gewerkt en een eigen geschreven lessenreeks verzorgt (UX/UI-design). Dit verliep prima en de studenten waren erg enthousiast over de manier waarop de lessen werden aangeboden.

Kim is een prettige collega om mee samen te werken. Is gedreven en wilt graag een goede voorbereiding zodat het eindresultaat een succes wordt.

Op alle fronten was je zichtbaar aanwezig. Ik heb het gevoel dat je je als een vis in het water voelde. Het werd door collega’s in ieder geval ervaren alsof je het allemaal al jaren doet. Je was in alles wat je opgepakt hebt volledig, goed voorbereid en had alles altijd goed voor elkaar. Dat is erg prettig in de samenwerking. In je communicatie ben je altijd erg duidelijk en punctueel. Je krijgt bij jou altijd wat je belooft, maar nog vaker krijg je meer. Je hebt een indrukwekkende eindpresentatie gehouden van je voorstel voor de website, het eindproduct overstijgt de verwachting.

Guido Romeijn

Grafisch Lyceum Utrecht

Ik heb Kim ervaren als een zeer betrokken en professionele collega. Ze heeft laten zien niet alleen sterk te zijn op het vlak van Interactieve vormgeving, maar ook talent te hebben voor communicatie met klanten, het behouden van overzicht gedurende een project met veel 'bewegende delen' en commercieel meedenken. Ik heb Kim gedurende haar stage zichzelf zien ontwikkelen tot een allround inzetbare interactief vormgever, die snel kan schakelen en net even dat extra stapje meedenkt én zet om zo het verschil te maken. Bedankt voor je inzet de afgelopen periode!

Christiaan Slierendrecht

JijOnline

Kim ik heb je ervaren als iemand met talent en een gevoel voor design. Iemand die natuurlijk gezien bereid is om te leren en altijd feedback omarmt. Een fijn persoon om te coachen omdat je potentie hebt om te ontwikkelen. Dit is in mijn ogen iets unieks.

Nico van der Zaan

Social Elephant

Neem gerust contact op

Wil je meer werk zien, meer over mij weten of een gesprek inplannen? Ik hoor het graag! Ik ben altijd in voor een kopje koffie 🙂

Kim Bakker
kim.bakker3@hva.nl

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens. De gegevens worden enkel gebruikt om contact op te nemen.